Coreblog
Coreblog

Agressietraining

Een training voor Organisaties, Bedrijven en Professionals

Geniet tot 40% korting via de KMO-Portefeuille

Agressie is levenskracht. Het is oerkracht en daadkracht. Wanneer je deze kracht onderdrukt, dan ontneem je jezelf en anderen veel plezier en levenslust. Maar wanneer je agressie en opwellingen volledig de vrije loop laat, schaad je jezelf en anderen. De kunst is om de gulden middenweg te vinden.


Tijdens deze trainingen gebruiken we naast enkele theoretische modellen over agressie, vooral technieken en oefeningen uit de oosterse verdedigingskunsten. Deze technieken zijn makkelijk onder de knie te krijgen en leren je om je eigen kracht op een gecontroleerde manier in te zetten. Nadat je dit op een fysieke manier hebt ingeoefend, pas je dit toe op verschillende domeinen en in verschillende situaties. Aan bod komen onder meer kracht en rust in het lichaam, kracht en rust in communicatie, kracht en rust tijdens stress en agressie.


De ervaring leert dat weerbaarheid en agressie trainen pas effectief is wanneer je de lichamelijke stressreflex weet te hanteren. Daarom zijn de trainingen in eerste plaats fysiek. Nadat je de nieuwe fysieke gedragspatronen geoefend en verankerd hebt, maak je de stap naar het verbale, emotionele en mentale.


Alles wat je doet tijdens de training wordt verbonden met je persoonlijke ervaringen.

Een specifieke training voor Organisaties, Bedrijven en Professionals

 • Agressie te lijf
  Verbale, fysieke en psychologische agressie en geweld zijn overal. Door een constructieve en krachtige weerbaarheid, gezond verstand en preventief werk kun je veiligheid voor jezelf, je collega’s en de mensen waar je voor werkt creëren. Echte veiligheid omvat het fysieke, het emotionele en het mentale.
 • Agressie en angst managen, kracht genereren
  Op theoretische niveau gaat de training gaat over adrenaline, agressie en preventie. Op praktisch niveau leer je jezelf en anderen tijdens deze training kalmeren en de situatie de-escaleren. Je leert rust en veiligheid te brengen in stressvolle situaties. Dit door je innerlijke kracht op een gepaste manier te uiten in je stem en je lichaamshouding. Je leert op een duidelijke en krachtige manier de grenzen van jezelf én de organisatie aanvoelen, aangeven en verdedigen; je vergroot je weerbaarheid. Je verkent en doorbreekt je basale angstpatronen. Je oefent afwerende, kalmerende en verdedigende acties, zowel verbaal als fysiek.
 • Zelfzorg & herstel van (zelf)vertrouwen 
  Een aanval kan vele vormen aannemen: fysiek, verbaal, juridisch,… Wanneer je wordt aangevallen, worden je (zelf)vertrouwen en je relaties met andere mensen mogelijk geschaad. Tijdens deze training leer je hoe zelfvertrouwen en vertrouwen in anderen herstellen en technieken van emotionele en mentale zelfzorg.

TARIEVEN

Deze workshops zijn altijd maatwerk.


 • tarief voor een halve dag: € 450
 • tarief voor een hele dag: € 850


Bovenstaande tarieven zijn exclusief verplaatsingskosten en 21% BTW.

Is er een probleem met agressie binnen je bedrijf?

Vul hieronder het formulier in en ik contacteer je asap. 

Alle vragen worden heel vertrouwelijk behandeld.

Voornaam* Verplicht veld
Familienaam Verplicht veld
Bedrijf of Organisatie* Verplicht veld
E-mail* Verplicht veld
Tel/Mob* Verplicht veld
Boodschap: Verplicht veld
Bekijk gegevens
Uitverkocht