Coreblog
Coreblog

Coreblog

Ook in de zomerperiode kan 'vertragen' weldadig zijn voor je hele lichaam

Heb je wel eens het gevoel dat de wereld rondom jou te snel gaat, terwijl op andere dagen alles moeiteloos gaat? Dit heeft te maken met de snelheid van je systeem. Je innerlijke wereld heeft een natuurlijk tempo en dat is veranderlijk. Maar ons werk en onze afspraken houden daar geen rekening mee en daarom is het vaak moeilijk om te vertragen wanneer je de nood voelt.


De zomer is een periode waarin de natuurlijke wereld rondom je expandeert en het het tempo versnelt. Zeker bij zonnig weer merk je dat aan alles. Dat is natuurlijk ook goed voor ons energiesysteem, maar soms heb je toch de behoefte om naar binnen te keren en de drukte wat los te laten. 


Volgende oefening kan je daarbij helpen: 


  • Ga naar een rustige plek. Bij voorkeur in je tuin of in de natuur.
  • Wandel in slow motion. Ga zo traag je kan. Zorg ervoor dat niet alleen je benen maar ook je armen en je hele lichaam mee bewegen. Rol je voeten heel zachtjes af op de grond.
  • Stel je voor dat je met elke stap de aarde kust.
  • Halveer je snelheid na enkele minuten.
  • Halveer je snelheid nog een keer na een paar minuten. 


Door traag te bewegen, vertraagt je hele systeem. Hoewel je gedachten in eerste instantie mogelijk nog actiever worden, merk je dat ze na verloop van tijd tot rust komen. Ook je ademhaling en je hartslag gaan in tempo naar beneden. Dit is weldadig voor je hele lichaam.

0 Reacties

Voeg reactie toe

Bekijk gegevens
Uitverkocht