Coreblog
Coreblog

De weg van het midden

Donderdag 28 mei 2020

Er is yin: vrouwelijk, zacht, meegaand, ontvangend, overgave, koud, ...En er is Yang: mannelijk, hard, sturend, gevend, verlangen, warm, ... Dat weet iedereen ondertussen.


De Tao wordt de weg van het midden genoemd. Dat is de weg waarbij je niet kiest, je niet identificeert met Yin of Yang. Deze energie wordt yuan genoemd. Deze yuan energie cultiveren in jezelf is het streven van de mystieke stroming van het Taoïsme. Hoe meer je je identificaties met de ene of de andere polariteit kunt oplossen, hoe makkelijker je deze magische Yuan Chi in jezelf kunt laten leven. 


De kracht van Yuan Chi? 

Kijk eens naar een puppy, of een jong kind dat in zijn kracht staat, of voel de vitaliteit van een gezond bos eens. Vind je dat een mooie, aantrekkelijke of aangename energie? Dan verlang je naar yuan chi. Yuan chi is de vitale toestand waarbij je het volle potentieel van Yin én van Yang accepteert, in alle vrijheid, zonder jezelf te dwingen te kiezen. Je kunt bijvoorbeeld een vrouwelijk lichaam hebben en tegelijk mannelijke en vrouwelijke trekjes. Je kunt genieten van de koelte van water op een warme zomerdag,. De kunst is om te ontspannen in de creatieve spanning tussen yin en yang, zonder te vluchten in rigiditeit in het ene of het andere uiterste.

 

Door te werken met yuan chi kun je oude egostukken oplossen of transformeren en jezelf zo bevrijden van korsten, verhardingen en rigide identificaties. 


Dat is de weg van het midden. 

Tijdens deze avond gaan we met behulp van zelfhypnose technieken en traditionele technieken uit de taoïstische alchemie moeiteloos zinken in deze heerlijke toestand. Iedere deelnemer krijgt een opname waardoor hij/zij verder thuis kan oefenen/spelen. 

Wil je hier dieper op ingaan kun je ook meedoen met de tweedaagse (20-21 juni) training Primordial Chi Kung. Deze oeroude meditatieve bewegingsvorm is een van de meest krachtige Yuan Chi oefeningen die er zijn. Het is geen toeval dat deze tweedaagse gegeven wordt op het midzomerweekend.

Tarief

  • De weg van het midden

€ 25 p.p. (inclusief 21% BTW)

Vraag om korting als je je ook inschrijft voor de tweedaagse Primordial Chi Kung

Datum

Donderdag 28 mei 2020

We starten om 19u30 en eindigen om 21u30

Locatie

Adres: Hasselt: CC Hasselt, Kunstlaan 5 in Hasselt

De weg van het midden

Donderdag 28 mei 2020  /  € 25 p.p.  / Hasselt

Voornaam* Verplicht veld
Familienaam Verplicht veld
E-mail* Verplicht veld
Tel/Gsm* Verplicht veld
Bekijk gegevens
Uitverkocht