Coreblog
Coreblog

Kinderen en hypnotherapie

Gecertificeerd hypnotherapist

Hypnotherapie is een krachtige tool waar zeer mooie dingen mee gedaan kunnen worden. Hypnose is eigenlijk niets meer dan het openstaan van het onderbewustzijn voor suggesties. Dit gebeurt doordat in hypnose de kritische factor (de beschermbarrière van het onderbewustzijn) eventjes aan de kant wordt gezet. Hierdoor worden suggesties opgenomen en is verandering mogelijk. Deze suggesties zijn afkomstig van de hypnotiseur. De hypnotiseur begeleidt je als het ware in hypnose. Dat maakt dat iedereen die in hypnose WIL gaan, ook effectief in hypnose ZAL gaan.

Kinderen en hypnotherapie

Door de enorme creativiteit van een kind, en de openstaande fantasiewereld zijn kinderen heel makkelijk in hypnose te brengen en zijn ook de resultaten zeer succesvol. Kinderen switchen eigenlijk gedurende heel de dag continue tussen verbeelding en realiteit. Dat maakt dat ze zich dingen die je ze vraagt om voor te stellen ook heel makkelijk kunnen voorstellen.


Tot de leeftijd van 6-7 jaar heeft een kind nog geen kritische factor en tot de pubertijd is de kritische factor minder sterk dan bij volwassenen. Dit maakt dat ze supergevoelig zijn voor suggesties. Kinderen blijven bijvoorbeeld in de Sint geloven omdat volwassenen dit zeggen. Ze nemen vaak ook heel snel de positieve of negatieve oordelen van volwassen voor waar aan, zonder dat ze daar kritisch over nadenken. 


Het kind moet de verandering WILLEN. Dat wil zeggen dat het kind gemotiveerd moet zijn om van het desbetreffende probleem af te geraken. Om een voorbeeld te geven, de ouders willen graag dat hun groenten eet. Maar hij/zij wil dit helemaal niet, dan zal zijn/haar onderbewustzijn ondanks dat hij/zij perfect in hypnose ging, deze verandering toch niet aanvaarden. Dit omdat er voor het kind te weinig voordelen of motivatie aan verbonden is.


Hypnose bij kinderen vraagt van het kind een bepaalde concentratie. Daarom vinden wij het zeer belangrijk om ons goed te kunnen inleven in de belevingswereld van het kind. Zo is onze werkwijze gebaseerd op de individualiteit van het kind. Dit op spelende wijze, want wanneer een kind speelt is deze gefocust op het verhaaltje en het spel. Zo heeft het kind een superleuke ervaring, en zijn er heel mooie resultaten. Een leuke geïndividualiseerde werkwijze is vanzelfsprekend.


Vanaf welke leeftijd kan een kind bij ons terecht?

Vanaf de leeftijd van 6 jaar kan een kind bij ons terecht. Soms is het ook al mogelijk op jongere leeftijd. Dit is afhankelijk van de mogelijkheden van het kind zelf en de mate van concentratie. Gelieve ons in dit geval telefonisch te contacteren. Zo kunnen we samen het probleem kort bespreken en kijken wat de mogelijkheden zijn.


Welke klachten kan je bij kinderen verhelpen met hypnotherapie?

 • onzekerheid, te laag zelfbeeld, faalangst
 • angst voor injecties, ziekenhuizen, tandarts,…
 • concentratiestoornissen, faalangst, leerproblemen..
 • angst in het donker, slaapproblemen nachtmerries,..
 • angst voor specifieke zaken: ruimtes, hoogtes, dieren,…
 • bedplassen
 • stotteren, nagelbijten, duimzuigen, tics,…
 • gepest worden en pesten
 • agressief gedrag
 • hoofdpijn of buikpijn zonder medische oorzaak (hier is het belangrijk dat je hiervan een bevestiging hebt van de huisarts)
 • ondersteuning bij trauma’s of andere emotionele gebeurtenissen: verwerking na sterftegeval
 • eetproblemen
 • gevoelens van boosheid, verdriet, frustratie
 • piekeren, weinig eigenwaarde/zelfvertrouwen
 • en nog zoveel meer…

Belangrijke informatie voor de ouders/opvoeders:

 • Als je kind niet vanuit zichzelf gemotiveerd is zal dit niet werken. Bespreek dus met je kind voordien waarom je dit wil. Bespreek zeker ook wat de voordelen voor het kind zelf zouden zijn.
 • Vat in een korte zin of enkele woorden de verandering die je zou willen samen, in taal die het kind begrijpt.
 • Uiteraard kom je als ouder mee naar de hypnose behandeling. Het voorgesprek gebeurt samen met de ouder. Nadien wacht de ouder in de wachtruimte terwijl het kind de hypnose behandeling krijgt. Dit duurt ongeveer 30 minuten. Kinderen voelen zich vrijer als de ouders op dat moment er niet bij zijn. Nadien is er nog een kort nagesprek met de ouder/opvoeder erbij.
 • Het is mogelijk dat na de behandelingen het probleem tijdelijk erger wordt of dat het kind emotioneler en vermoeider is. Dat gaat over na maximaal enkele dagen.  
 • In de regel kun je na 2 of 3 afspraken al een mooie vooruitgang zien. Regelmatig is 1 behandeling al voldoende. In de regel laten we 2 tot 4 weken tussen de behandelingen om het te laten doorwerken.


De hypnosetherapeut Baud Vandenbemden werkt al meer dan 20 jaar met kinderen en jongeren; hij geeft ook weerbaarheidstraining en sociale vaardigheidslessen op scholen.
Klik hier voor het onderzoek naar het effect van de Corepower training op scholen. 

Tarief

Eén hypnotherapie behandeling kost 125 € (inclusief btw). Boek hier een afspraak.

Locatie

Corepower, Tuinstraat 3 in Oudsbergen. Enkel op afspraak.

Bekijk gegevens
Uitverkocht