Coreblog
Coreblog

Coreblog

De weg naar een helder hoofd

Hoewel je hoofd als mens een van je grootste troeven is, kan je er ook behoorlijk kopzorgen van krijgen. Nadenken over je leven kan omslaan in piekeren, te veel gedachten of vragen kunnen je hoofd al te vol en zwaar laten aanvoelen. Liever wil je een helder hoofd waarin je gedachten kan aanschouwen en – als ze nuttig zijn – gebruiken. Zo’n hoofd staat open voor inspiratie en interessante inzichten. 


Onderstaande oefening kan je helpen om een rustig en helder hoofd te bereiken. Je werkt met de ruimte in je hoofd die de Taoïsten ‘kristalkamer’ noemen. Je zal het meeste effect voelen als je deze oefening dagelijks tien of twintig minuten doet.


  • Stel je voor hoe je naar binnen gaat in de kristalkamer van je hoofd: via je derde oog, de plek tussen je twee ogen.
  • Zoek het fysieke midden van je hoofd. Als het moeilijk is om dit punt te vinden, stel je dan twee denkbeeldige lijnen voor door je hoofd: eentje van oor naar oor en eentje van voren naar achteren. Het middelpunt is dan waar deze twee lijnen elkaar snijden.
  • Hou je aandacht een tijdje bij dit punt en breng je focus er telkens naar terug wanneer je deze even verliest.
  • Observeer van hieruit wat er gebeurt in de kamer, maak contact met de gewaarwordingen die daarbij horen en onthecht je er dan van.
  • Open je ogen en ga met dezelfde houding de wereld in.


De resultaten van deze oefening?


Door de meditatie regelmatig te doen, zullen je gedachten op een kalmere manier in je hoofd aanwezig zijn.

Verder kom je open te staan voor gedachten, emoties en energetische patronen van een hoge kwaliteit. Dit gebeurt via de pijnappelklier in je hoofd. Je zal merken hoe je makkelijker met je inspiratie verbindt. 


De weg naar een langer leven?


Een extra motivatie om deze meditatie te doen, is wat de Taoïsten over deze oefening vertellen. Zij geloven dat in de kristalkamer een verbinding tussen hemel en aarde plaatsvindt. Door veel in de kamer te gaan zou het verouderingshormoon stoppen met als resultaat een langer leven.

0 Reacties

Voeg reactie toe

Bekijk gegevens
Uitverkocht