Coreblog
Coreblog

Visie en Missie

Visie en Missie

Wat wil ik bereiken?

Wanneer ik met mensen werk, is mijn streven om te verbinden. Ik begeleid je in de eerste plaats naar meer contact met jezelf, met anderen, met wat je echt wil, met wat je te doen hebt, met de wereld waarin je leeft,... Door in contact te komen ‘met de binnenkant’ kan je in contact komen met de hogere aspecten van jezelf en de ander. Dit is de basis van ethisch handelen en authentiek persoonlijk leiderschap.


Het zal bijvoorbeeld niet alleen gaan over hoe met ‘moeilijke’ medewerkers of leerlingen om te gaan, maar ook om je beleving hiervan. 


Bijvoorbeeld: 

  • Hoe beleef ik de relatie met de leerling/medewerker? 
  • Hoe beleeft hij/zij mij? 
  • Wat is mijn diepste motivatie om met leerlingen/medewerkers te werken?


Vanuit deze diepe beleving kan de kracht komen om het ook echt anders te gaan doen. Anders gaat het alleen maar over technieken en trucjes, die soms nuttig kunnen zijn, maar in essentie niets veranderen.


De weg naar meer contact is beangstigend. Je eerste kennismaking met je dieper gelegen persoonlijkheidslagen is vaak ongemakkelijk. Maar de beloning is de moeite waard en komt in de vorm van een grotere psychische gezondheid, geluksgevoelens, betekenisvoller leven,…


Cultureel is er een trend die de weg naar binnen moeilijker maakt, namelijk het rationaliseren van de wereld en de neiging om alleen het objectief waarneembare serieus te nemen. Dit zorgt voor een tweedimensionale bril op de wereld. Deze verarming maakt dat veel mensen hun innerlijke leegte proberen opvullen met allerlei verslavingen: denken, emotioneel drama, eten, shoppen, werken, seks, legale of illegale drugs, geld verdienen, spirituele kicks,…


Mijn uitdaging voor jou is het overstijgen van deze tweedimensionaliteit en (terug) contact maken met je innerlijke subjectieve wereld. Zo maak je openheid voor duurzame oplossingen van persoonlijke en maatschappelijke problemen.

Hoe doe ik dit?

Ik heb een heel arsenaal aan oefeningen en technieken om groepen en individuen deze stap te laten zetten. Maar technieken zijn natuurlijk alleen maar de buitenkant, hoe effectief, nuttig en nodig ze ook zijn. De basis van verandering zijn kwaliteitsvolle relaties. Dat is even goed het geval bij een groep jonge misdadigers die via gevechtssport de weg naar de binnenkant en zelfbeheersing vindt, als bij een leidinggevende die de leegte van de steile carrière wil transcenderen. Als begeleider probeer ik door een liefdevolle en warme houding steeds een veilige sfeer te creëren die een stap verder gaan mogelijk maakt. Ik doe zo consequent mogelijk wat ik anderen vraag om te doen: leven vanuit diepe verbondenheid.

Bekijk gegevens
Uitverkocht